Checkpoint Charlie Berliini

Berliini

Berliini on loistava kohde kaupunkimatkalle. Lentomatka on lyhyt ja nähtävää löytyy jokaiseen makuun. Mikä parasta Berliiniin löytyy usein halpoja lentoja. Katso tästä uusimmat lentotarjoukset Berliiniin. Muihin Saksan suurkaupunkeihin verrattuna hintataso on halvempi niin hotellien kuin ravintoloidenkin osalta. Eri kaupunginosat eroavat toisistaan vahvati. Eron Itä- ja Länsi-Berliinin välillä näkee vielä nykypäivänä. 

Berliini-sumuinen-maisema

Liikkuminen Berliinissä

Berliinissä liikkuminen on helppoa. Moni valitsee Saksassa vuokra-auton, mutta Berliinissä pärjää loistavasti julkisilla. Vuokra-auto on kätevä ottaa heti lentokentältä ja usein löydät vuokra-auton halvimmalla Rentalcarsista. Berliinin ympärillä riittää paljon nähtävää, kuten maailman suurin sisätiloissa oleva vesipuisto, Tropical Island. 

Mikäli matkasi kestää 2-6 päivää, niin kannattaa hankkia Berlin WelcomeCard. 29 eurolla voit käyttää rajattomasti joukkoliikennettä 48 tunnin ajan ja saat lisäksi alennuksia eri nähtävyyksien pääsymaksuista. Samaan hintaan matkustat jopa Potsdamiin asti ja pääset kätevästi myös lentokentälle. Mikä parasta niin kortin ostaneen aikuisen mukana matkustaa 3 alle 14-vuotiasta lasta ilmaiseksi. Joukkoliikennettä käyttäen pääset helposti katsomaan Berliinin tärkeimmät nähtävyydet.

Mikäli tarvitse autoa vain hetkeksi niin kannattaa käyttää yhteiskäyttöautoa. WeShare yhteiskäyttöautoja löytyy lähes jokaisesta korttelista. Pääset liikkumaan kätevästi sähköisellä VW ID.3. Tänä päivänä hinta on alle 64 €/päivä tai 0,25 €/km (+1 € aloitusmaksu). Hintaan kuuluu lataukset ja pysäköinti kaupungissa. Käyttäminen sovelluksen kautta on todella helppoa ja sähköauto on helppo ajaa. Voit hyvin ajaa yhdellä latauksella kaupungissa jopa 400 km ja maantiellä vauhdista riippuen n. 300 km. Sähkön kulutus kasvaa selvästi moottoritievauhdissa. 

Erilaiset sähköpotkulaudat ovat myös loistava tapa liikkua Berliinissä. Näissäkin kannattaa hankkia päiväpassi jos meinaat ajella enemmän. Aina kun sähkö on loppumassa, voit vaihtaa sähköpotkulaudan toiseen. Sähköpotkulaudan saat käyttöösi esim. Voi-sovelluksella. Kannattaa kuitenkin olla varovainen, sillä sähköpotkulautojen kanssa tapahtuu paljon onnettomuuksia.

Taksikin toimii hyvin, mutta usein edellämainitut vaihtoehdot ovat jopa kätevämpiä.

Juutalaisten muistomerkki

Berliinin nähtävyydet

Saksan pääkaupunki Berliini on ollut monien historiallisten tapahtumien näyttämönä. Berliini oli aikanaan pääkaupunki jo Preussin aikaan ja nousi jälleen Saksan pääkaupungiksi Saksan yhdistyessä. Lähihistoriassa Berliini muistetaan toisen maailmansodan viimeisinä taistelukenttinä, kaupungin jakamisesta kahtiin Berliinin muurilla ja lopulta muurin murtumiseen. Historia on jättänyt jälkensä. Berliinin kuuluisa maamerkki on TV-torni. Toinen vastaava symboli on Brandenburgin portti, molemmat esiintyvät usein matkamuistoissa. Berliinin muurin jäänteitä löytyy monesta kohdin kaupunkia ja Berliinin muurille on pyhitetty myös oma museo. Kannattaa ehdottomasti vierailla myös East Side Galleryssa, jossa Berliiniin muuriin on maalattu taideteoksia. Holokaustin muistomerkki ja siihen liittyvä museo ovat pysäyttäviä. Museossa on vainojen uhrien kirjeitä ja kertomuksia viimeisistä vaiheista. Näiden lukeminen vetää hiljaiseksi, eikä sovellu lapsille. Ikoninen paikka on myös Check Point Charlie, jonne on jätetty Yhdysvaltojen vanha tarkastuspiste. Berliinin eläintarha on myös erittäin suosittu kohde. Käytännössä Berliinissä kulkemalla törmää jatkuvasti mielenkiintoisiin rakennuksiin ja nähtävyyksiin. 

East Side Gallery

Ruokaa joka makuun

Berliinissä on erittäin rikas ruokakulttuuri ja ruokaa löytyy jokaisen makuun. Eri alueilla on hieman erilaisia ravintoloita ja kannattaakin matkustaa rohkeasti eri alueiden välillä. Hintataso entisen Itä-Berliinin puolella on usein edullisempi. Berliinistä löytyy Michelin tähden -ravintoloita, loistavaa katuruokaa ja Euroopan parhaimmistoon kuuluvia kebab-ravintoloita. Döner-kebabia löytyy joka makuun ja kannattaa ja vegaaneillekin löytyy erilaisia versioita. Saksassa bratwurst ja currywurst ovat aina loistava vaihtoehto makkaroiden ystäville. Nopeaksi välipalaksi voi napata pretzelin vaikka rautatieaseman kioskista. Mikäli haluat syödä Berliininmunkin Berliinissä, niin suosittelen Sugarclan-kahvilaa, josta löytyy munkkia moneen makuun. 

Parhaat hotellit

Berliinistä löytyy sopivia vaihtoehtoa jokaiselle kukkarolle. Edullisimmillaan voit yöpyä jaetussa huoneessa hostellissa ja toisessa ääripäässä on lukuisat 5-tähden hotellit. Mikäli käytät joukkoliikennettä, kannattaa valita hotelli läheltä raideliikennettä ja pääset nopeasti matkustamaan kaupunginosien välillä. 

Aparthotel Adagio Berlin Kurfürsterdamm on hyvä huoneistohotelli lähellä Savignyplatzia. Metro- ja juna-asema löytyvät 600 metrin päästä. Hotellista löytyy sopivia huoneita varsinkin perheille. Oma pieni keittiö ja erillinen makuuhuone, sopivat loistavasti 4 hengelle. Läheltä löytyy ruokakaupat ja lukuisia ravintoloita.

Garden Living Boutique Hotel loistava 4-tähden hotelli, alle kilometrin päässä päärautatieasemasta ja parin sadan metrin päässä metroasemasta. 

Wil7 Boutique Hotel Pieni hotelli puiston laidalla ja vain muutaman sadan metrin päässä. Rauhallinen alue, mutta silti keskustassa ja hyvät yhteydet ympäri Berliiniä.

 

Jaa tämä tarjous kaverille: