Checkpoint Charlie Berliini

Berliini

Berliini on loistava kohde kaupunkimatkalle. Lentomatka on lyhyt ja nähtävää löytyy jokaiseen makuun. Mikä parasta Berliiniin löytyy usein halpoja lentoja. Katso tästä uusimmat lentotarjoukset Berliiniin. Muihin Saksan suurkaupunkeihin verrattuna hintataso on halvempi niin hotellien kuin ravintoloidenkin osalta. Eri kaupunginosat eroavat toisistaan vahvati. Eron Itä- ja Länsi-Berliinin välillä näkee vielä nykypäivänä. 

Liikkuminen Berliinissä

Berliinissä liikkuminen on helppoa. Moni valitsee Saksassa vuokra-auton, mutta Berliinissä pärjää loistavasti julkisilla. Mikäli matkasi kestää 2-6 päivää, niin kannattaa hankkia Berlin WelcomeCard. 28 eurolla voit käyttää rajattomasti joukkoliikennettä 48 tunnin ajan ja saat lisäksi alennuksia eri nähtävyyksien pääsymaksuista. Samaan hintaan matkustat jopa Potsdamiin asti ja pääset kätevästi myös lentokentälle. Mikä parasta niin kortin ostaneen aikuisen mukana matkustaa 3 alle 14-vuotiasta lasta ilmaiseksi.

Mikäli tarvitse autoa vain hetkeksi niin kannattaa käyttää yhteiskäyttöautoa. WeShare yhteiskäyttöautoja löytyy lähes jokaisesta korttelista. Pääset liikkumaan kätevästi sähköisellä VW Golfilla. Tänä päivänä hinta on alle 60 €/päivä tai 0,29 €/km (+1 € aloitusmaksu). Hintaan kuuluu lataukset ja pysäköinti kaupungissa. Käyttäminen sovelluksen kautta on todella helppoa ja sähköauto on helppo ajaa. Voit hyvin ajaa yhdellä latauksella kaupungissa jopa 180 km ja maantiellä 100-120 km matkan. Sähkön kulutus kasvaa selvästi moottoritievauhdissa. 

Erilaiset sähköpotkulaudat ovat myös loistava tapa liikkua Berliinissä. Näissäkin kannattaa hankkia päiväpassi jos meinaat ajella enemmän. Aina kun sähkö on loppumassa, voit vaihtaa sähköpotkulaudan toiseen. Sähköpotkulaudan saat käyttöösi esim. Voi-sovelluksella. 

Taksikin toimii hyvin, mutta usein edellämainitut vaihtoehdot ovat jopa kätevämpiä.

Berliinin nähtävyydet

Saksan pääkaupunki Berliini on ollut monien historiallisten tapahtumien näyttämönä. Berliini oli aikanaan pääkaupunki jo Preussin aikaan ja nousi jälleen Saksan pääkaupungiksi Saksan yhdistyessä. Lähihistoriassa Berliini muistetaan toisen maailmansodan viimeisinä taistelukenttinä, kaupungin jakamisesta kahtiin Berliinin muurilla ja lopulta muurin murtumiseen. Historia on jättänyt jälkensä. Berliinin kuuluisa maamerkki on TV-torni. Toinen vastaava symboli on Brandenburgin portti, molemmat esiintyvät usein matkamuistoissa. Berliinin muurin jäänteitä löytyy monesta kohdin kaupunkia ja Berliinin muurille on pyhitetty myös oma museo. Kannattaa ehdottomasti vierailla myös East Side Galleryssa, jossa Berliiniin muuriin on maalattu taideteoksia. Holokaustin muistomerkki ja siihen liittyvä museo ovat pysäyttäviä. Museossa on vainojen uhrien kirjeitä ja kertomuksia viimeisistä vaiheista. Näiden lukeminen vetää hiljaiseksi, eikä sovellu lapsille. Ikoninen paikka on myös Check Point Charlie, jonne on jätetty Yhdysvaltojen vanha tarkastuspiste. Berliinin eläintarha on myös erittäin suosittu kohde. Käytännössä Berliinissä kulkemalla törmää jatkuvasti mielenkiintoisiin rakennuksiin ja nähtävyyksiin. 

Ruokaa joka makuun

Berliinissä on erittäin rikas ruokakulttuuri ja ruokaa löytyy jokaisen makuun. Eri alueilla on hieman erilaisia ravintoloita ja kannattaakin matkustaa rohkeasti eri alueiden välillä. Hintataso entisen Itä-Berliinin puolella on usein edullisempi. Berliinistä löytyy Michelin tähden -ravintoloita, loistavaa katuruokaa ja Euroopan parhaimmistoon kuuluvia kebab-ravintoloita. Döner-kebabia löytyy joka makuun ja kannattaa ja vegaaneillekin löytyy erilaisia versioita. Saksassa bratwurst ja currywurst ovat aina loistava vaihtoehto makkaroiden ystäville. Nopeaksi välipalaksi voi napata pretzelin vaikka rautatieaseman kioskista. Mikäli haluat syödä Berliininmunkin Berliinissä, niin suosittelen Sugarclan-kahvilaa, josta löytyy munkkia moneen makuun

 
Jaa tämä tarjous kaverille: