Venetsialainen satama Hania

Hania

Kreetan länsiosassa sijaitseva Hania on yksi saaren suurimmista kaupungeista. Kaupunki on pullolaan toinen toistaan ihastuttavampia pikkukujia, joiden varrella on useita ravintoloita ja putiikkeja. Venetsialainen satama ja rantabulevardi ovat täynnä vilskettä niin päivällä kuin illallakin, ja illan hämärtyessä auringonlaskun ihailuun on tarjolla romanttiset puitteet. Hania on oiva tukikohta Länsi-Kreetan lomalle, sillä kaupungin lähistöllä on monia nähtävyyksiä, joihin pääsee kätevästi esimerkiksi vuokra-autolla, ja itse kaupungissa riittää nähtävää päiväkausiksi. Toinen hyvä vaihtoehto on valita majoitus Hanian lähistöltä pienemmästä kylästä, sillä Haniaan pääsee kätevästi esimerkiksi linja-autolla.

Jokaisen Kreetalla matkailevan kannattaa varata vähintään yksi päivä Haniaan tutustumiseen, sillä kaupunki tarjoaa rutkasti nähtävää! Jalkaan kannattaa valita mukavat kengät, sillä erityisesti vanhan kaupungin kujia ristiin rastiin kulkiessa askelia kertyy helposti valtavia määriä.

Nähtävyydet

Hanian kuuluisimpiin nähtävyyksiin kuuluu idyllinen vanhakaupunki, venetsialainen satama, sekä aallonmurtajan päässä sijaitseva majakka. Näiden nähtävyyksien kiertämiseen kannattaa varata koko päivä, sillä etenkin vanhan kaupungin kujilla kuljeskellessa aika kuluu kuin siivillä.

Museoiden ystäville Haniasta löytyy useita käymisen arvoisia kohteita, kuten esimerkiksi arkeologinen museo ja merenkulkumuseo. Jalkapallon ystävien kannattaa pistäytyä Kreikan jalkapallomaajoukkueen museossa.

Vanhakaupunki tarjoaa toinen toistaan kauniimpia kujia, jotka ovat täynnä värien riemuloistoa. Sen tutkimiseen kannattaa varata reilusti aikaa, sillä sokkeloisia kujia kierrellessä matkaa tulee helposti taittaneeksi kilometrikaupalla ja valokuvaustaukoja vaativia kohteita löytyy joka nurkan takaa.

Värien riemuloisto jatkuu Hanian venetsialaisessa satamassa, jonka rantaa reunustavat vieri vieressä iloisen väriset rakennukset ja esimerkiksi Kioutsouk Hassanin moskeija. Satamassa ja rantabulevardilla riittää vilskettä niin päivällä kuin illallakin, ja se on täynnä niin ravintoloita kuin matkamuistomyymälöitäkin.

Venetsialaisten 1500-luvulla rakentama ja myöhemmin egyptiläisten kunnostama majakka sijaitsee Venetsialaisen sataman tuntumassa, allonmurtajan päässä. Majakalle kannattaa kävellä illan hämärtyessä, sillä aallonmurtajalta on upeat näkymät erityisesti auringonlaskun aikaan. Erityisesti matkaileville pariskunnille tämä nähtävyys on erityisen sopiva, sillä tätä auringonalskua romanttisempaa nähtävyyttä saa hakea!

Ravintolat

Hania on täynnä toinen toistaan ihastuttavampia ravintoloita ja kahviloita. Kannattaa muistaa, että paikan ulkonäkö ei välttämättä suoraan kerro sen laadusta, ja upeimmat annokset saattavat löytyä vaatimattoman näköisestä paikasta. Pääsääntöisesti syömään kannattaa hakeutua hieman syrjempään, sillä monet etenkin sataman ravintoloista ovat melkoisia turistiloukkoja.Venetsialainen satama on täynnä ravintoloita ja terasseja, mutta valitettavasti monet näistä tarjoavat keskinkertaista ja ylihinnoiteltua ruokaa. Rannasta löytyy onneksi hyviäkin vaihtoehtoja, ja erityisesti satamassa kannattaa arvioida, kuinka tyhjää tai täyttä ravintolassa on. Myös TripAdvisor-arvostelut Hanian ravintoloista auttavat karsimaan jyvät akanoista.

Vanhan kaupungin kujilta voi löytää toinen toistaan laadukkaampia ravintoloita ja kahviloita. Näiden ravintoloiden hintataso on usein esimerkiksi sataman ravintoloita alhaisempi, mutta ruoka on usein paljon parempaa. Kaikista edullisimmat vatsantäytteet löytyvät kuitenkin vanhankaupungin ulkopuolelta pikaruokaravintoloista, joista saa pikkupurtavaa vain muutamalla eurolla.

Ostokset

Hanian voi jakaa karkeasti vanhaan- ja uuteenkaupunkiin. Vanhankaupungin kujilta löytyy monenmoisia pikkuputiikkeja täynnä nahkatuotteita, vaatteita ja käsin valmistettuja koriste-esineitä, kun taas uudenkaupungin puoli tarjoaa ostoskeskuksia ja tunnettuja merkkiliikkeitä.

Elintarvikeostokset kannattaa tehdä paikallisessa kauppahallissa, joka sijaitsee Hanian vanhan- ja uudenkaupungin rajalla. Suurin osa nahkatuotteista on keskittynyt niin sanotulle nahkakujalle, jota shoppailijan ei kannata missään nimessä jättää välistä. Neljä kertaa viikossa eri puolilla Haniaa järjestetään myös maalaismarkkinat, joista suurin on lauantaisin.

Haniassa valikoima on laaja ja myyjät ovat erittäin avuliaita ja kielitaitoisia. Erityisesti nahkatuotteiden hinnat ovat melko edullisia laatuunsa nähden. Itse olen hankkinut nahkakujalta muun muassa lompakon ja sandaalit, jotka ovat kestäneet käytössä jo vuosia.

Jaa tämä tarjous kaverille:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *