Fiat

Vinkit autonvuokraukseen

Näillä vinkeillä onnistut autonvuokrauksessa niin Suomessa kuin ulkomailla. Auton saat vuokrattua yleensä edullisemmin kun olet ajoissa liikkeellä. Helpoiten löydät edulliset autovuokraamot AutoEuropesta tai Rentalcarsista. Palveluiden kautta löydät kaikki suurimmat autovuokraamot ja pystyt valitsemaan helposti itsellesi sopivimman vaihtoehdon. Samalla vertailet hinnat.

Autoa vuokratessa kannattaa huomioida seuraavat asiat:

Vuokrausehdot: Ennen kuin allekirjoitat vuokrasopimuksen, sinun tulee lukea huolellisesti vuokrausehdot ja varmistaa, että ymmärrät ne täysin. Tärkeimmät ehdot ovat vuokra-ajan kesto, vuokrahinta, vakuutukset, omavastuu vahinkotapauksissa, polttoainekäytännöt ja mahdolliset lisämaksut.

Vakuutus: Vakuutus on tärkeä osa autovuokrausta, joka suojaa sinua mahdollisilta vahingoilta tai onnettomuuksilta. Varmista, että tiedät, mitä vakuutus kattaa ja mikä on omavastuun määrä. Omavastuu saattaa olla jopa tuhansia euroja. Ylimääräisen vakuutuksen avulla voit pienentää omavastuuta. Näitä vakuutuksia autovuokraamot pyrkivät myymään vuokraajille varsin aktiivisesti. Kannattaa muistaa esim. Etelä-Euroopassa ettei autoja kohdella yhtä hyvin kuin Suomessa ja varsinkin kadunvarsiparkeissa saattaa tulla kolhuja. Myynnissä on myös erillisiä vuokra-autovakuutuksia, jotka maksavat autovuokrauksessa mahdollisen omavastuun.

Auton kunto: Autovuokraamo kertoo sinulle mahdolliset autossa olevat naarmut ja kolhut. Auto kannattaa kuitenkin tarkistaa itse huolellisesti. Suositeltavaa on myös kuvata auton mahdolliset vahingot ja ottaa autosta kuvat eri puolilta. Lisäksi voi kuvata myös lyhyen videon, jossa kuvaa auton. Mahdollisissa kiistatilanteissa kuvat ovat arvossaan ja kuvien ottamisessa kestää vain muutama minuutti. Tarkista myös auton sisätilat, renkaiden kunto, polttoaineen määrä ja ajetut kilometrit (katso onko kilometrimäärä sama kuin saamassasi kuitissa).

Nämäkin puskurin naarmut olisi joutunut maksamaan, mikäli kuvia ei olisi ollut ennen vuokrausta otettu.

Polttoaine: Autovuokraamoilla on erilaisia ​​polttoainekäytäntöjä. Jotkut vuokraamot vaativat, että palautat auton tankki täynnä, kun taas toiset veloittavat polttoaineesta erikseen. Muista selvittää, mikä käytäntö pätee vuokraamossasi. Yleensä paras on ns. full-full, jossa saat auton tankki täynnä ja palautat auton tankattuna. Pystyt tuossa tilanteessa itse valitsemaan missä tankkaat ja saatat säästää selvää rahaa. Mikäli jätät auton tankkaamatta, perii autovuokraamo tankkauksesta palvelumaksun ja usein laskuttavat polttoaineesta hieman normaalia korkeampaa litrahintaa.

Ajokortti ja ikäraja: Sinulla tulee olla voimassa oleva ajokortti mukana. Erilaisille autoille voi olla poikkeavia ikärajoja esim. urheiluautoissa ikäraja voi olla 30 vuotta. Monissa autovuokraamoissa alle 25-vuotiaat voivat joutua maksamaan hieman lisähintaa.

Lisämaksut: Vuokraamot saattavat veloittaa lisämaksuja esim. ylimääräisistä kuljettajista, lastenistuimista, navigaattorista ja maan rajojen ulkopuolelle ajamisesta.

Luottokortti: Muista ottaa mukaan sama luottokortti, jota käytit varausta tehdessä. Usein muulla luottokortilla maksamisesta peritään lisämaksu.

Jaa tämä tarjous kaverille: